Orde in de badkamer

Af en toe is het tijd kritisch door de badkamer te lopen en de kastjes eens goed uit te mesten.

badkamer voor
(Badkamerkastje van Eva en Steven – verdeling 80/20)

Ook bij mij raakt het kastje langzaamaan overvol met producten die “toch niet echt lekker aanvoelen of te ingewikkeld zijn in gebruik of zo leuk waren om te hebben”. Ik heb het vandaag alleen over mijn kast met beautyproducten… de lades met make-up en haar-producten heb ik al opgeruimd. (Daar gelden dezelfde regels voor. Advies aan mezelf: GEEN make-up meer kopen)

TIP koppel het klusje aan een beauty-momentje voor jezelf 🙂 Dus voordat je begint eerst je huid scrubben en dan een lekker masker aanbrengen wat lang mag blijven zitten. In mijn geval is dit het Renewing Pack van Valmont (altijd een goede keus).

Oké, daar gaan we…

Haal het hele kastje leeg en zet alle producten apart. Nu het kastje helemaal leeg is, kan je deze meteen ook een goede poetsbeurt geven.

Nu je alle producten bij elkaar hebt verzameld kan je ze gaan sorteren in de volgende categorieën:

  • producten die je dagelijks gebruikt
  • producten die je een paar keer per week gebruikt
  • producten die je nooit gebruikt… miskoop
  • producten met SPF
  • producten waarvan je niet meer weet hoe lang je ze al hebt en/of open zijn

De producten die je wekelijks gebruikt mogen meteen weer het kastje in, gevolgd door de producten die je dagelijks gebruikt. Zet je dagelijkse producten vooraan en op volgorde van gebruik. Heb je veel sheet-maskers? Doe deze samen in een doosje zodat ze niet gaan slingeren.
Zorg ook dat je niet meer dan drie verschillende crèmemaskers in gebruik hebt. Maskers gaan namelijk, na opening, over het algemeen niet langer dan 6 maanden mee.

TIP Plak een stickertje met de datum van opening op producten die je niet dagelijks gebruikt, zodat je in de gaten kan houden of het product nog wel goed is.

De producten die nu nog niet in het kastje staan, verdienen een strenge blik. Ga je ze überhaupt nog gebruiken? Zo nee, maak er dan iemand anders mee blij, als ze nog niet open zijn geweest én nog goed zijn.

De producten met SPF, maak deze op of gooi ze weg want na een jaar gaat de beschermingsfactor achteruit en krijg je dus niet meer de bescherming die je verwacht te krijgen.

over datum
(over de datum-vangst)

De producten waarvan je niet meer weet hoelang je ze hebt en die open zijn, zal je moeten weggooien. De meeste geopende producten zijn na 8 tot 10 maanden niet meer goed. De werking is er in ieder geval vanaf en vaak ruiken ze ook muf.

Vaak oogt het kastje na deze opruimactie angstig leeg. Controleer goed of alle producten die je nodig hebt voor je beauty-ritueel erin staan. Zo niet, schaf ze dan direct aan in onze webshop.

Klusje geklaard!

EXTRA TIP Vergeet niet je masker af te doen als je nu trots naar buiten loopt… 😉

Wil je meer weten over de producten die ik in mijn kast heb? Lees er hier meer over.

badkamer na
(Klopt, de verdeling is nog steeds uit balans.. maar Renewing Pack delen we 😉 )

Door

Eva Zotos is webshop & boutique manager en schoonheidsspecialiste bij Zotos Beauty. Bekijk hier haar favoriete producten.